Et hul i Maleriet

Af og med Hanne Trolle, for børn mellem 2 og 6 år. Se anmeldelser.

Forestillingen gæstespillede på Anemoneteatret 18.2. – 29.3.2009. Forestillingen var herefter på turne frem til 2010.

I malerindens atelier er der fyldt med malerier: store og små, gamle og nye.

En dag kommer den lille pige på besøg hos malerinden for at få malet sit portræt. Mens den lille pige bliver malet, skal hun sidde stille, og det er svært, når man hele tiden hellere vil spjætte og danse. Tiden går så langsomt – faktisk går den helt i stå.

Men så tager malerinden nogle af alle sine malerier frem. Malerinden har malerier, der går helt tilbage til renæssancen, barokken, guldalderen, impressionismen og frem til den moderne kunst. Sammen kigger malerinden og pigen på malerierne, og på forunderlig vis er det som om, der opstår et hul i maleriet, der viser pigen vej ind i billedet. Herinde bag lærredet har hvert billede sin egen historie at fortælle. Pigen oplever en helt ny verden. Hun møder en prinsesse, en hemmelighed, en ven, en drøm, og meget andet.

Og nu slår tiden pludselig slet ikke til, tværtimod løber den af sted. Før pigen ved af det, er tiden gået og portrættet færdigt.

En kunsthistorisk poetisk rejse for de mindste inspireret af bl.a. Botticelli, Velazquez, Vilhelm Kyhn, Van Gogh , Degas, Magritte og Miro.

Fotos: Vibeke Toft

Manuskript og skuespiller: Hanne Trolle
Instruktør: Peter Hesse Overgaard
Scenografi og dukker: Kirsten Victoria Lind
Komponist: Irene Becker
Animation: Ole Højer Hansen
Lysdesign: Torkild Lindebjerg
Musikstudie: Kæv Produktion
Musikere: Irene Becker keyboard, Pierre Dørge guitar, Morten Carlsen taragot, Aviaja Lumholt vokal, Marilyn Mazur percussion
Skræddersal: Ulla Bang Jørgensen og Sussi Jensen
Dramaturgisk konsulent: Johannes Mørch

Der er lukket for kommentarer.